Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka pieczone w sosie winnym"
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2465
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 701
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2465
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 701
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8834
Składniki
50 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 4-8 porcji.
Z udek odcinam pałki, mięso myję, osuszam, oprószam przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Obsmażam na oliwie. Przekładam do żaroodpornego naczynia, posypuję tymiankiem, dodaję wino, bulion, musztardę, przykrywam i piekę ok. 30 min w temp. 180oC.
Śliwki myję, usuwam pestki i kroję w szerokie paski. Na kwadrans przed końcem pieczenia zdejmuję pokrywkę, podlewam mięso wytworzonym sosem, dodaję śliwki. Mięso podaję polane sosem ze śliwkami.Źródło: Kobieta i życie