Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka pieczone w sosie winnym"
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 45
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 328
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 45
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2652
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 328
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 147
Polecam.
Odsłon: 206
Składniki
50 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 4-8 porcji.
Z udek odcinam pałki, mięso myję, osuszam, oprószam przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Obsmażam na oliwie. Przekładam do żaroodpornego naczynia, posypuję tymiankiem, dodaję wino, bulion, musztardę, przykrywam i piekę ok. 30 min w temp. 180oC.
Śliwki myję, usuwam pestki i kroję w szerokie paski. Na kwadrans przed końcem pieczenia zdejmuję pokrywkę, podlewam mięso wytworzonym sosem, dodaję śliwki. Mięso podaję polane sosem ze śliwkami.Źródło: Kobieta i życie