Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka pieczone w sosie winnym"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 924
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2793
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3363
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 924
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2793
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3363
Składniki
50 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 4-8 porcji.
Z udek odcinam pałki, mięso myję, osuszam, oprószam przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Obsmażam na oliwie. Przekładam do żaroodpornego naczynia, posypuję tymiankiem, dodaję wino, bulion, musztardę, przykrywam i piekę ok. 30 min w temp. 180oC.
Śliwki myję, usuwam pestki i kroję w szerokie paski. Na kwadrans przed końcem pieczenia zdejmuję pokrywkę, podlewam mięso wytworzonym sosem, dodaję śliwki. Mięso podaję polane sosem ze śliwkami.Źródło: Kobieta i życie