Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka pieczone w sosie winnym"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8665
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8665
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
50 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 4-8 porcji.
Z udek odcinam pałki, mięso myję, osuszam, oprószam przyprawą do drobiu, solą i pieprzem. Obsmażam na oliwie. Przekładam do żaroodpornego naczynia, posypuję tymiankiem, dodaję wino, bulion, musztardę, przykrywam i piekę ok. 30 min w temp. 180oC.
Śliwki myję, usuwam pestki i kroję w szerokie paski. Na kwadrans przed końcem pieczenia zdejmuję pokrywkę, podlewam mięso wytworzonym sosem, dodaję śliwki. Mięso podaję polane sosem ze śliwkami.Źródło: Kobieta i życie