Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inny pomysł na udka od kurczaka, bardzo delikatny i aromatyczny. Polecam
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 50
Sernik malinowy to doskonały deser na letnie dni. Pyszny, nie za słodki. U na...
Odsłon: 8579
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 1411
Prosta, szybka i bardzo pyszna przekąska na każdą okazję.
Odsłon: 908
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 25
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 50
Sernik malinowy to doskonały deser na letnie dni. Pyszny, nie za słodki. U na...
Odsłon: 8579
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 1411
Prosta, szybka i bardzo pyszna przekąska na każdą okazję.
Odsłon: 908
Sałatka jest niskokaloryczną, lekką i bardzo zdrową przekąską. Sos nadaje jej...
Odsłon: 25
Składniki
Udka myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym przeciskamy czosnek przez praskę na masę udka nacieramy czosnkiem posypujemy z każdej strony solą i wymienionymi przyprawami takie udka wkładamy do naczynia zamykamy pokrywa lub folią i wstawiamy na minimum godzinę do zamarynowania.
Po wyjęciu udek zaczynamy od wymieszania majonezu z ketchupem trochę możemy tą masę przyprawić wg uznania np dodając zioła prowansalskie ale nie jest to konieczne. Następnie zamarynowane i przyprawione udka układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i obkładamy udka masą majonezowo- ketchupowa gdy już skończymy każde udko posypujemy bułką tartą pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem ok 40 min potem na 20 min bez folii aluminiowej . podajemy z ulubioną surówką lub jak u mnie z mizerią .Smacznego