Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inny pomysł na udka od kurczaka, bardzo delikatny i aromatyczny. Polecam
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 49
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 467
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5702
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 969
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 39438
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 49
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 467
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5702
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 969
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 39438
Składniki
Udka myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym przeciskamy czosnek przez praskę na masę udka nacieramy czosnkiem posypujemy z każdej strony solą i wymienionymi przyprawami takie udka wkładamy do naczynia zamykamy pokrywa lub folią i wstawiamy na minimum godzinę do zamarynowania.
Po wyjęciu udek zaczynamy od wymieszania majonezu z ketchupem trochę możemy tą masę przyprawić wg uznania np dodając zioła prowansalskie ale nie jest to konieczne. Następnie zamarynowane i przyprawione udka układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i obkładamy udka masą majonezowo- ketchupowa gdy już skończymy każde udko posypujemy bułką tartą pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem ok 40 min potem na 20 min bez folii aluminiowej . podajemy z ulubioną surówką lub jak u mnie z mizerią .Smacznego