Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inny pomysł na udka od kurczaka, bardzo delikatny i aromatyczny. Polecam
Tradycyjny makowiec w prostej i szybkiej odsłonie! Świąteczny wypiek, z które...
Odsłon: 13
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 2081
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 676
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2011
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 7971
Tradycyjny makowiec w prostej i szybkiej odsłonie! Świąteczny wypiek, z które...
Odsłon: 13
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 2081
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 676
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2011
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 7971
Składniki
Udka myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym przeciskamy czosnek przez praskę na masę udka nacieramy czosnkiem posypujemy z każdej strony solą i wymienionymi przyprawami takie udka wkładamy do naczynia zamykamy pokrywa lub folią i wstawiamy na minimum godzinę do zamarynowania.
Po wyjęciu udek zaczynamy od wymieszania majonezu z ketchupem trochę możemy tą masę przyprawić wg uznania np dodając zioła prowansalskie ale nie jest to konieczne. Następnie zamarynowane i przyprawione udka układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i obkładamy udka masą majonezowo- ketchupowa gdy już skończymy każde udko posypujemy bułką tartą pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem ok 40 min potem na 20 min bez folii aluminiowej . podajemy z ulubioną surówką lub jak u mnie z mizerią .Smacznego