Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inny pomysł na udka od kurczaka, bardzo delikatny i aromatyczny. Polecam
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2792
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3933
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 772
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2792
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3933
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 772
Składniki
Udka myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym przeciskamy czosnek przez praskę na masę udka nacieramy czosnkiem posypujemy z każdej strony solą i wymienionymi przyprawami takie udka wkładamy do naczynia zamykamy pokrywa lub folią i wstawiamy na minimum godzinę do zamarynowania.
Po wyjęciu udek zaczynamy od wymieszania majonezu z ketchupem trochę możemy tą masę przyprawić wg uznania np dodając zioła prowansalskie ale nie jest to konieczne. Następnie zamarynowane i przyprawione udka układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i obkładamy udka masą majonezowo- ketchupowa gdy już skończymy każde udko posypujemy bułką tartą pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem ok 40 min potem na 20 min bez folii aluminiowej . podajemy z ulubioną surówką lub jak u mnie z mizerią .Smacznego