Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inny pomysł na udka od kurczaka, bardzo delikatny i aromatyczny. Polecam
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118469
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8538
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3147
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2316
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1619
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118469
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8538
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3147
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2316
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1619
Składniki
Udka myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym przeciskamy czosnek przez praskę na masę udka nacieramy czosnkiem posypujemy z każdej strony solą i wymienionymi przyprawami takie udka wkładamy do naczynia zamykamy pokrywa lub folią i wstawiamy na minimum godzinę do zamarynowania.
Po wyjęciu udek zaczynamy od wymieszania majonezu z ketchupem trochę możemy tą masę przyprawić wg uznania np dodając zioła prowansalskie ale nie jest to konieczne. Następnie zamarynowane i przyprawione udka układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i obkładamy udka masą majonezowo- ketchupowa gdy już skończymy każde udko posypujemy bułką tartą pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem ok 40 min potem na 20 min bez folii aluminiowej . podajemy z ulubioną surówką lub jak u mnie z mizerią .Smacznego