Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
inny pomysł na udka od kurczaka, bardzo delikatny i aromatyczny. Polecam
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2957
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2957
Składniki
Udka myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym przeciskamy czosnek przez praskę na masę udka nacieramy czosnkiem posypujemy z każdej strony solą i wymienionymi przyprawami takie udka wkładamy do naczynia zamykamy pokrywa lub folią i wstawiamy na minimum godzinę do zamarynowania.
Po wyjęciu udek zaczynamy od wymieszania majonezu z ketchupem trochę możemy tą masę przyprawić wg uznania np dodając zioła prowansalskie ale nie jest to konieczne. Następnie zamarynowane i przyprawione udka układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i obkładamy udka masą majonezowo- ketchupowa gdy już skończymy każde udko posypujemy bułką tartą pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem ok 40 min potem na 20 min bez folii aluminiowej . podajemy z ulubioną surówką lub jak u mnie z mizerią .Smacznego