Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 108
Dodano: 16.02.2012
Odsłon: 14899
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Udka z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Smarujemy oliwą i oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.Ocet balsamiczny mieszamy z miodem. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym.Cebulę obieramy i kroimy w piórka.Marchew obieramy,płuczemy i kroimy w skośne grube plastry. Obkładamy mięso warzywami.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Po 10 minutach smarujemy glazurą miodowo-octową i ponownie wsawiamy do piekarnika, i tak co 10 minut.Pieczemy łącznie około godziny.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 18 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Jeđli tak smakuj jak się prezentują to już mnie masz . Przepis wędruje do ulubionych .7 Kto głosował? | Odpowiedz