Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udziec indyka z pieczonymi ziemniakami"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7867
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1071
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13626
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7867
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1071
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13626
Składniki
Wymieszaj paprykę wędzoną ze słodką, ostrą, ziołami prowansalskimi, szczyptą soli i pieprzu. Mięso umyj i pokrój na kawałki. Połącz z połową wymieszanych przypraw. Papryki umyj, ziemniaki i marchewki obierz, opłucz.
Ziemniaki pokrój na cienkie talarki, a resztę warzyw w paski. Mięso przełóż do rękawa do pieczenia i skrop olejem. Warzywa włóż do drugiego rękawa. Posyp je resztą mieszanki przypraw i także polej olejem. Rękawy ściśle zawiąż.
Ułóż je koło siebie na blaszce i piecz w 180°C przez godzinę. Delikatnie rozetnij folię (uważaj, bo wyleci gorąca para!). Warzywa przełóż na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. W razie potrzeby skrop olejem, posyp chili i piecz, aż się zrumienią. Indyka włóż do garnka, dolej trochę wody i podduś. Miękkie mięso przełóż na półmisek, obłóż pieczonymi warzywami, ew. posyp natką.Źródło: Naj