Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niskokaloryczne, zdrowe, szybkie i banalne do zrobienia :) Bon apetit :)
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Składniki
Na patelnię teflonową wlewamy oliwę lub olej (2,3 łyżki stołowe), kroimy cebulę i podsmażamy ją na oliwie do zrumienienia. Po 5 minutach smażenia cebulki, kroimy w kwadraciki pomidorka, doprawiamy solą i pieprzem i również podsmażamy na patelni razem z cebulką :)
W osobnym garnku z osoloną wodą (ja dodaje jeszcze płaską łyżeczkę cukru) gotujemy 10-13 min brokule. Po upływie tego czasu odcedzamy i moment czekamy aż para odejdzie. W tym czasie gotujemy też makaron (wedle przepisu) al dente :) Sprawdzamy cebulkę i pomidorki i gdy będą już miękkie odstawiamy na bok.
Bez podgrzewania i bez gotowania do pomidorków i cebulki dodajemy śmietanę (ja jej sobie nie żałowałam :P) - mieszamy.
Po kolei układamy na talerzu makaron, brokule jeśli trzeba dzielimy na różyczki i układamy na makaronie, następnie polewamy sosem śmietankowo-pomidorowo-cebulowym :) Smacznego :)