Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem na diecie dlatego wymyślam dania lekkie, łatwe i przyjemne. Smacznego.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10442
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3072
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2172
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 846
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10442
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3072
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2172
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 846
Składniki
Pierś z kury zamarynować w pieprzu i majeranku. Odstawić na noc do lodówki.
Papryki i pieczarki pokroić na większe kawałki. Cukinie w grubsze plasterki.
Zamarynowane piersi z kury także pokroić w kawałki. Najlepiej takiej samej wielkości jak warzywa.
W naczyniu żaroodpornym z odrobiną oleju zapiekać warzywa wymieszane z piersią z kury. U mnie 400 stopni F czyli ok 200 stopni C przez około 40 minut. W trakcie sprawdzamy miękkość warzyw i kury.
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, pomidora w plasterki i wstawiamy na chwilę do lodówki.
Ciepłe warzywa i kurę układamy na liściach sałaty. Obok nakładamy pomidory i pomidorki koktajlowe. SMACZNEGO!