Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem na diecie dlatego wymyślam dania lekkie, łatwe i przyjemne. Smacznego.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1339
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12686
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4057
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12035
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1339
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12686
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4057
Składniki
Pierś z kury zamarynować w pieprzu i majeranku. Odstawić na noc do lodówki.
Papryki i pieczarki pokroić na większe kawałki. Cukinie w grubsze plasterki.
Zamarynowane piersi z kury także pokroić w kawałki. Najlepiej takiej samej wielkości jak warzywa.
W naczyniu żaroodpornym z odrobiną oleju zapiekać warzywa wymieszane z piersią z kury. U mnie 400 stopni F czyli ok 200 stopni C przez około 40 minut. W trakcie sprawdzamy miękkość warzyw i kury.
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, pomidora w plasterki i wstawiamy na chwilę do lodówki.
Ciepłe warzywa i kurę układamy na liściach sałaty. Obok nakładamy pomidory i pomidorki koktajlowe. SMACZNEGO!