Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem na diecie dlatego wymyślam dania lekkie, łatwe i przyjemne. Smacznego.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25051
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1321
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25051
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 158
Składniki
Pierś z kury zamarynować w pieprzu i majeranku. Odstawić na noc do lodówki.
Papryki i pieczarki pokroić na większe kawałki. Cukinie w grubsze plasterki.
Zamarynowane piersi z kury także pokroić w kawałki. Najlepiej takiej samej wielkości jak warzywa.
W naczyniu żaroodpornym z odrobiną oleju zapiekać warzywa wymieszane z piersią z kury. U mnie 400 stopni F czyli ok 200 stopni C przez około 40 minut. W trakcie sprawdzamy miękkość warzyw i kury.
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, pomidora w plasterki i wstawiamy na chwilę do lodówki.
Ciepłe warzywa i kurę układamy na liściach sałaty. Obok nakładamy pomidory i pomidorki koktajlowe. SMACZNEGO!