Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem na diecie dlatego wymyślam dania lekkie, łatwe i przyjemne. Smacznego.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19339
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13078
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1732
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232194
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19339
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13078
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1732
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232194
Składniki
Pierś z kury zamarynować w pieprzu i majeranku. Odstawić na noc do lodówki.
Papryki i pieczarki pokroić na większe kawałki. Cukinie w grubsze plasterki.
Zamarynowane piersi z kury także pokroić w kawałki. Najlepiej takiej samej wielkości jak warzywa.
W naczyniu żaroodpornym z odrobiną oleju zapiekać warzywa wymieszane z piersią z kury. U mnie 400 stopni F czyli ok 200 stopni C przez około 40 minut. W trakcie sprawdzamy miękkość warzyw i kury.
Pomidorki koktajlowe kroimy na pół, pomidora w plasterki i wstawiamy na chwilę do lodówki.
Ciepłe warzywa i kurę układamy na liściach sałaty. Obok nakładamy pomidory i pomidorki koktajlowe. SMACZNEGO!