Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 897
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1824
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6365
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 897
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1824
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6365
Składniki
Wymieszać składniki marynaty. Paprykę pokroić na podłużne kawałki (ma ich być ok. 12). Marynatą posmarować warzywa. Schłodzić ok. 15 min. Grillować boczek na złoto. Warzywa grillować do miękkości na ruszcie lub na tacce (szczególnie cukinię, bo zdejmując z rusztu cienkie plastry, możemy je porwać). W ciepłe jeszcze kawałki papryki zawijamy plastry sera (żeby nieco się rozpuścił). Plastry boczku kroimy wzdłuż na pół, żeby powstały jeszcze węższe plasterki. Dwa plastry cukinii układamy na sobie, na nie kładziemy plastry boczku. Zwijamy, nadziewamy na długą wykałaczkę. Następnie dodajemy roladkę z papryki i tak dalej. Każdą roladkę można też nadziać pojedynczo na krótkie wykałaczki.