Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywne pesto"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1305
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2931
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1023
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1305
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2931
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1023
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Składniki
Marchew obierz, umyj i obieraczką do warzyw potnij na plastry, a następnie nożem na cieńsze paski.
Bazylię umyj, osusz i zblenduj wraz z oliwą i czosnkiem.
Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oliwy i po chwili dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki. Po 2 min zdejmij z ognia i odłóż do dekoracji. Wrzuć na patelnię marchew. Podsmażaj ok. 3 min, podlewając 1/4 szklanki wody, aż woda odparuje, a marchewka będzie półtwarda.
Połącz marchew z bazylią i nakładaj na talerze, udekoruj pomidorkami.Źródło: Takie jest życie