Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywne pesto"
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 213
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2671
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 235
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 239
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 213
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2671
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 235
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 239
Składniki
Marchew obierz, umyj i obieraczką do warzyw potnij na plastry, a następnie nożem na cieńsze paski.
Bazylię umyj, osusz i zblenduj wraz z oliwą i czosnkiem.
Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oliwy i po chwili dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki. Po 2 min zdejmij z ognia i odłóż do dekoracji. Wrzuć na patelnię marchew. Podsmażaj ok. 3 min, podlewając 1/4 szklanki wody, aż woda odparuje, a marchewka będzie półtwarda.
Połącz marchew z bazylią i nakładaj na talerze, udekoruj pomidorkami.Źródło: Takie jest życie