Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywne pesto"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 877
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5470
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8661
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17751
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 877
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5470
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8661
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17751
Składniki
Marchew obierz, umyj i obieraczką do warzyw potnij na plastry, a następnie nożem na cieńsze paski.
Bazylię umyj, osusz i zblenduj wraz z oliwą i czosnkiem.
Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oliwy i po chwili dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki. Po 2 min zdejmij z ognia i odłóż do dekoracji. Wrzuć na patelnię marchew. Podsmażaj ok. 3 min, podlewając 1/4 szklanki wody, aż woda odparuje, a marchewka będzie półtwarda.
Połącz marchew z bazylią i nakładaj na talerze, udekoruj pomidorkami.Źródło: Takie jest życie