Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Warzywne pesto"
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 712
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8884
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 712
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8884
Składniki
Marchew obierz, umyj i obieraczką do warzyw potnij na plastry, a następnie nożem na cieńsze paski.
Bazylię umyj, osusz i zblenduj wraz z oliwą i czosnkiem.
Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oliwy i po chwili dodaj pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki. Po 2 min zdejmij z ognia i odłóż do dekoracji. Wrzuć na patelnię marchew. Podsmażaj ok. 3 min, podlewając 1/4 szklanki wody, aż woda odparuje, a marchewka będzie półtwarda.
Połącz marchew z bazylią i nakładaj na talerze, udekoruj pomidorkami.Źródło: Takie jest życie