Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i domowe
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 97
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 144
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 81
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 97
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 144
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 81
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelnię wlej olej i zeszklij na nim cebulkę. Wątróbkę umyj w zimnej wodzie, pokrój w paseczki i wrzuć na patelnie. Pomieszaj, przykryj pokrywką i podduszaj około 5 - 7 min. Do niewielkiego naczynia włóż musztardę i mąkę - dokładnie wymieszaj, dodaj około 4 łyżki zimnej wody i ponownie dokładnie wymieszaj. Dadaj do wątróbki z cebulką. Całość wymieszaj i pozostaw na ogniu jeszcze dwie minuty. Wyłącz podgrzewanie i przykryj całość pokrywką :) Masz teraz trochę czasu, żeby przygotować dodatki do obiadu. Ja podawałam mięso z ziemniaczanym pire i sałatką z kapusty pekińskiej. Polecam :)