Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu 2-gie danie obiadowe lub kolacja.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1600
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 998
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1600
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 998
Składniki
Na dużej patelni rozgrzać kilka łyżek oleju.Zeszklić pokrojoną w talarki cebule.Jablka obrać podzielić na cząstki,włożyć na patelnię obok cebuli i dusić pod przykryciem aż jabłka zmiękną.Wątróbkę umyć( można obsypać mąką),ułożyć na patelni obok cebuli i jabłek,podsmażyć z obu stron.Całość posypać majerankiem,pieprzem i solą.Pozostawić pod przykryciem na małym ogniu 3-5 minut.Podawać z ziemniakami lu pieczywem.Smacznego.