Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na kapustę.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Kapustę odcisnąć zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować ok 15 min. i odcedzić. Ryż ugotować w osolonej wodzie (ma być lekko twardy). Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju, dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę.Lekko podsmażyć. Dodać kapustę, pokrojoną paprykę i majeranek. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i dusić 5 minut. Pieczywo pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
Ryż zmieszać z kapustą, nałożyć do formy, posypać grzankami, zalać śmietaną z jakami. Piec w 200 st. C przez 40 minut.