Do góry

Dania główne Przepis na:

Węgierska zapiekanka z kapusty

Węgierska zapiekanka z kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 146

Dodano:

Odsłon: 7806

Doskonały sposób na kapustę.

Składniki

  • 150 g ryżu
  • 1 papryka czerwona
  • 1 cebula
  • 250 g kiełbasy
  • 850 g kapusty kiszonej
  • 5 jajek
  • 300 kwaśnej śmietany
  • 75 g bagietki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1-2 łyżeczki majeranku
  • Czarny pieprz
  • Słodka papryka
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Węgierska zapiekanka z kapusty

Przygotowanie

  1. Kapustę odcisnąć zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować ok 15 min. i odcedzić.
    Ryż ugotować w osolonej wodzie (ma być lekko twardy).
    Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju, dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę.Lekko podsmażyć. Dodać kapustę, pokrojoną paprykę i majeranek. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i dusić 5 minut.
    Pieczywo pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
    Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.

  2. Ryż zmieszać z kapustą, nałożyć do formy, posypać grzankami, zalać śmietaną z jakami.
    Piec w 200 st. C przez 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Naaddii 15 lipca 2014 Bałam się połączenia tych składników, ale przyznam że smak jest oszałamiający :P

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń