Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na kapustę.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
Kapustę odcisnąć zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować ok 15 min. i odcedzić. Ryż ugotować w osolonej wodzie (ma być lekko twardy). Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju, dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę.Lekko podsmażyć. Dodać kapustę, pokrojoną paprykę i majeranek. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i dusić 5 minut. Pieczywo pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
Ryż zmieszać z kapustą, nałożyć do formy, posypać grzankami, zalać śmietaną z jakami. Piec w 200 st. C przez 40 minut.