Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiejska tarta z fetą"
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 259
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 761
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22157
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 259
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 761
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22157
Składniki
Pokrojoną w kostkę dynię ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą, oprósz solą i tymiankiem, po czym upiecz na miękko w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
na ciasto zagnieć, schłodź pół godziny w lodówce, a następnie rozwałkuj na placek i zwiń boki.
Rozsmaruj na nim ser wymieszany z jajkiem. Rozłóż podpieczoną dynię, podsmażoną wcześniej kiełbasę, fetę, oliwki, pomidorki, pietruszkę i cebulę. Całość oprósz świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Tak przygotowaną tartę piecz 40 minut w 180°C. Gotową pokrój na kawałki.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax