Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiejska tarta z fetą"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Pokrojoną w kostkę dynię ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą, oprósz solą i tymiankiem, po czym upiecz na miękko w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
na ciasto zagnieć, schłodź pół godziny w lodówce, a następnie rozwałkuj na placek i zwiń boki.
Rozsmaruj na nim ser wymieszany z jajkiem. Rozłóż podpieczoną dynię, podsmażoną wcześniej kiełbasę, fetę, oliwki, pomidorki, pietruszkę i cebulę. Całość oprósz świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Tak przygotowaną tartę piecz 40 minut w 180°C. Gotową pokrój na kawałki.
Czas przygotowania: 80 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax