Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wieprzowe ruloniki"
Co poradzę? Najbardziej smakuje mi właśnie galareta wieprzowa, drobiowa ujdzi...
Odsłon: 2789
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 90
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1425
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1056
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 575
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 90
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1425
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1056
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 575
Składniki
porcje, czas ok. 70 min; porcja – 450 kcal, cena 2,50 zł.
Schab opłucz i osusz na papierowym ręczniku kuchennym. Mięso ułóż na desce, przykryj folią spożywczą. Rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Oprósz je z dwóch stron solą oraz pieprzem.
Każdy kawałek mięsa posmaruj cienką warstwą musztardy. Ogórek osącz, przekrój wzdłuż na ćwiartki. Boczek pokrój w kosteczkę. Obraną cebulę poszatkuj. Połowę odłóż. Resztą posyp mięso. Dodaj po ćwiartce ogórka i posiekany boczek. Starannie zwiń roladki.
Przygotowane roladki obwiąż bawełnianą nitką lub zepnij wykałaczkami. Oprósz delikatnie wędzoną papryką oraz mąką.
W rondlu rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Obsmaż mięso z każdej strony. Wrzuć pozostałą poszatkowaną cebulę, zrumień. Wlej bulion (może być z kostki), dodaj opłukany suszony grzybek. Duś całość na średnim ogniu pod przykryciem około 60 min. Pod koniec duszenia zdejmij pokrywkę, by sos odparował i zgęstniał.
Jeśli chcesz, aby poszatkowana cebula po usmażeniu była chrupiąca i rumiana, wrzucaj ją zawsze na patelnię z dobrze rozgrzanym tłuszczem. Gdy wolisz natomiast, by pozostała aromatyczna i szklista, wkładaj ją na zimny olej i krótko smaż.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada serowa
Dania główne
Królik w sosie winno chrzanowym
Dania główne
Risotto z kalarepą
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Rolada serowa
Rolada serowa to bardzo ciekawy sposób podania… mięsa. Wbrew temu bowiem, co...
Odsłon: 1464
Królik w sosie winno chrzanowym
Idealne świąteczne danie obiadowe. Królik to bardzo pyszne mięso i niezwykle...
Odsłon: 284