Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca potrawa z wieprzowiny marynowanej w miodzie i piwie okraszanej smalcem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3888
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423017
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2543
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3888
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423017
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2543
Składniki
Boczek zamarynować w miodzie, piwie i majeranku. Odstawić na 3 godziny.
Kapustę ugotować do miękkości z zielem angielskim, liściem laurowym i pieprzem ziarnistym. Na koniec okrasić smalcem i doprawić solą i pieprzem.
Boczek wyjąć z marynaty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 30 min. Podczas pieczenia można smarować boczek pozostałą marynatą.
Po wyjęciu z piekarnika doprawić solą i pieprzem po czym odstawić by mięso chwilę odpoczęło.
Wyporcjować i podawać z kiszoną kapustą.