Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca potrawa z wieprzowiny marynowanej w miodzie i piwie okraszanej smalcem.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1247
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 680
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 691
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1247
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 680
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 691
Składniki
Boczek zamarynować w miodzie, piwie i majeranku. Odstawić na 3 godziny.
Kapustę ugotować do miękkości z zielem angielskim, liściem laurowym i pieprzem ziarnistym. Na koniec okrasić smalcem i doprawić solą i pieprzem.
Boczek wyjąć z marynaty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 30 min. Podczas pieczenia można smarować boczek pozostałą marynatą.
Po wyjęciu z piekarnika doprawić solą i pieprzem po czym odstawić by mięso chwilę odpoczęło.
Wyporcjować i podawać z kiszoną kapustą.