Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, sycąca potrawa z wieprzowiny marynowanej w miodzie i piwie okraszanej smalcem.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 30
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1338
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 30
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1338
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Boczek zamarynować w miodzie, piwie i majeranku. Odstawić na 3 godziny.
Kapustę ugotować do miękkości z zielem angielskim, liściem laurowym i pieprzem ziarnistym. Na koniec okrasić smalcem i doprawić solą i pieprzem.
Boczek wyjąć z marynaty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 30 min. Podczas pieczenia można smarować boczek pozostałą marynatą.
Po wyjęciu z piekarnika doprawić solą i pieprzem po czym odstawić by mięso chwilę odpoczęło.
Wyporcjować i podawać z kiszoną kapustą.