Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Winny filet drobiowy"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 593
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14543
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 593
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2805
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14543
Składniki
czas 30 min; porcja – 220 kcal, cena 3,90 zł
Pierś kurczaka opłucz starannie pod bieżącą wodą, a następnie osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Usuń ewentualne błonki lub kosteczki. Każdą pierś przekrój na dwa płaty.
Przygotuj marynatę. Połącz w misce wytrawne białe wino z olejem, keczupem i naturalnym płynnym miodem. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i drobno posiekany czosnek. Marynatę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż filety z kurczaka. Odstaw w chłodne miejsce na około 60 minut.
Po tym czasie mięso wyjmij z marynaty. Ułóż na kratce grilla. Opiekaj z dwóch stron, co pewien czas obracając i smarując pozostałą marynatą. Grillowane filety podawaj np. z gotowanymi warzywami.Źródło: Świat kobiety