Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiosenne naleśniki ze szczypiorkiem"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8548
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 573
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8548
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 573
Składniki
Jajka wbij do wysokiego naczynia. Roztrzep z mlekiem. Dodaj mąkę i całość zmiksuj. Jeśli masa będzie za rzadka, dosyp więcej mąki. Gdy okaże się za gęsta – dolej ciut mleka.
Odstaw ciasto na około pół godziny, po czym usmaż kolejno kilka dość grubych naleśników.
Rzodkiewki umyj, odetnij końcówki i pokrój je w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj.
Wymieszaj warzywa z serem białym, po czym posmaruj nim naleśniki. Podawaj na sałacie zwinięte ciasno w ruloniki.
20 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 310Źródło: Super TV