Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiosenne naleśniki ze szczypiorkiem"
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1865
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14606
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19669
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1865
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14606
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19669
Składniki
Jajka wbij do wysokiego naczynia. Roztrzep z mlekiem. Dodaj mąkę i całość zmiksuj. Jeśli masa będzie za rzadka, dosyp więcej mąki. Gdy okaże się za gęsta – dolej ciut mleka.
Odstaw ciasto na około pół godziny, po czym usmaż kolejno kilka dość grubych naleśników.
Rzodkiewki umyj, odetnij końcówki i pokrój je w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj.
Wymieszaj warzywa z serem białym, po czym posmaruj nim naleśniki. Podawaj na sałacie zwinięte ciasno w ruloniki.
20 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 310Źródło: Super TV