Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiosenne naleśniki ze szczypiorkiem"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7947
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1271
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13733
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7947
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1271
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13733
Składniki
Jajka wbij do wysokiego naczynia. Roztrzep z mlekiem. Dodaj mąkę i całość zmiksuj. Jeśli masa będzie za rzadka, dosyp więcej mąki. Gdy okaże się za gęsta – dolej ciut mleka.
Odstaw ciasto na około pół godziny, po czym usmaż kolejno kilka dość grubych naleśników.
Rzodkiewki umyj, odetnij końcówki i pokrój je w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj.
Wymieszaj warzywa z serem białym, po czym posmaruj nim naleśniki. Podawaj na sałacie zwinięte ciasno w ruloniki.
20 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 310Źródło: Super TV