Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wiosenne naleśniki ze szczypiorkiem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1721
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1518
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1778
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1721
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1518
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1778
Składniki
Jajka wbij do wysokiego naczynia. Roztrzep z mlekiem. Dodaj mąkę i całość zmiksuj. Jeśli masa będzie za rzadka, dosyp więcej mąki. Gdy okaże się za gęsta – dolej ciut mleka.
Odstaw ciasto na około pół godziny, po czym usmaż kolejno kilka dość grubych naleśników.
Rzodkiewki umyj, odetnij końcówki i pokrój je w drobną kostkę. Szczypiorek posiekaj.
Wymieszaj warzywa z serem białym, po czym posmaruj nim naleśniki. Podawaj na sałacie zwinięte ciasno w ruloniki.
20 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 310Źródło: Super TV