Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiosenny saganek z indykiem, warzywami i miodem"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 195
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 422
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 622
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 195
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 422
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 622
Składniki
Dymki posiekać. Jabłko obrać, pokroić w ósemki, nasiona usunąć. Ziemniaki obrać, pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
Mięso umyć, pokroić na małe kawałki, oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, podsmażyć pokrojony w paski boczek z cebulą, jabłko i indyka.
Bulion zagotować, dodać fasolkę, marchewki, doprawić przyprawami i miodem, gotować 5 minut, dodać podsmażone warzywa i mięso, dusić ok. 15 minut.
Smak tego dania zaostrzy 1 łyżka musztardy lub octu winnego dodana podczas gotowania. Przed podaniem posyp tymiankiem.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium