Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiosenny saganek z indykiem, warzywami i miodem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4564
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4564
Składniki
Dymki posiekać. Jabłko obrać, pokroić w ósemki, nasiona usunąć. Ziemniaki obrać, pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
Mięso umyć, pokroić na małe kawałki, oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, podsmażyć pokrojony w paski boczek z cebulą, jabłko i indyka.
Bulion zagotować, dodać fasolkę, marchewki, doprawić przyprawami i miodem, gotować 5 minut, dodać podsmażone warzywa i mięso, dusić ok. 15 minut.
Smak tego dania zaostrzy 1 łyżka musztardy lub octu winnego dodana podczas gotowania. Przed podaniem posyp tymiankiem.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium