Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiosenny saganek z indykiem, warzywami i miodem"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1282
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5809
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18426
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1282
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5809
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8822
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18426
Składniki
Dymki posiekać. Jabłko obrać, pokroić w ósemki, nasiona usunąć. Ziemniaki obrać, pokroić, podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
Mięso umyć, pokroić na małe kawałki, oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, podsmażyć pokrojony w paski boczek z cebulą, jabłko i indyka.
Bulion zagotować, dodać fasolkę, marchewki, doprawić przyprawami i miodem, gotować 5 minut, dodać podsmażone warzywa i mięso, dusić ok. 15 minut.
Smak tego dania zaostrzy 1 łyżka musztardy lub octu winnego dodana podczas gotowania. Przed podaniem posyp tymiankiem.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium