Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na ciasto do pizzy wręcz idealne, cienkie i chrupiące.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11686
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11686
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
-mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól, mieszamy -w letniej wodzie rozpuszczamy drożdże, rozczyn wlewamy do miski z mąką -zaczynamy wyrabianie ciasta, osobiście robię to ręcznie ok. 10 minut, aż -ciasto będzie jednolite z ciasta formujemy wałek, dzielimy na 3 równe części i formujemy kulki, gdy kulki są już gotowe kładziemy je na podsypaną mąką blaszkę, przykrywamy ściereczką, odkładamy w ciepłe miejsce i czekamy ok. 6h na wyrośnięcie ciasta -gdy ciasto jest już gotowe ustawiamy piekarnik na max. ilość stopni i -rozpoczynamy formowanie placka, należy pamiętać o tym, że ciasto -formujemy ręcznie nie za pomocą wałka lub innych narzędzi -placek smarujemy sosem pomidorowym( POMIDORY BLENDUJEMY Z CZOSNKIEM, OREGANO I RESZTĄ PRZYPRAW), posypujemy mozzarellą i resztą składników, skrapiamy oliwą z oliwek, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 5 min