Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na ciasto do pizzy wręcz idealne, cienkie i chrupiące.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2073
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 10782
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 79
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 2073
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego o...
Odsłon: 10782
Czy zimą marzy ci się czasem sałatka z czerwonych warzyw? Niestety, nie ma wt...
Odsłon: 79
Składniki
-mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól, mieszamy -w letniej wodzie rozpuszczamy drożdże, rozczyn wlewamy do miski z mąką -zaczynamy wyrabianie ciasta, osobiście robię to ręcznie ok. 10 minut, aż -ciasto będzie jednolite z ciasta formujemy wałek, dzielimy na 3 równe części i formujemy kulki, gdy kulki są już gotowe kładziemy je na podsypaną mąką blaszkę, przykrywamy ściereczką, odkładamy w ciepłe miejsce i czekamy ok. 6h na wyrośnięcie ciasta -gdy ciasto jest już gotowe ustawiamy piekarnik na max. ilość stopni i -rozpoczynamy formowanie placka, należy pamiętać o tym, że ciasto -formujemy ręcznie nie za pomocą wałka lub innych narzędzi -placek smarujemy sosem pomidorowym( POMIDORY BLENDUJEMY Z CZOSNKIEM, OREGANO I RESZTĄ PRZYPRAW), posypujemy mozzarellą i resztą składników, skrapiamy oliwą z oliwek, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 5 min