Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina z dynią i fasolą"
Pyszne czerwone mięso przygotowane w prosty sposób smakuje każdemu a podane z...
Odsłon: 357
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 281
Mannowiec Czekoladowy Stefania bez pieczenia, bez jajek, robi się szybko, łat...
Odsłon: 281
Składniki
Obraną marchewkę, pietruszkę i dynię kroimy w kostkę, a szalotki w pierścienie.
Wołowinę myjemy w zimnej wodzie, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej, na którym podsmażamy mięso. Oprószamy mąką, dodajemy warzywa, szalotkę i smażymy jeszcze 4-5 minut, ciągle mieszając. Dodajemy pastę z pomidorów, mieszamy. Na koniec wlewamy czerwone wino, bulion, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. dwóch godzin, aż mięso będzie w miarę miękkie.
Fasolę odcedzamy z zalewy i dodajemy do gotującej się wołowiny z warzywami razem z masłem i szczyptą mielonej gałki muszkatołowej. Dusimy jeszcze ok. pół godziny. Na koniec możemy jeszcze doprawić gulasz pieprzem i solą, jeśli tego wymaga.
Umytą natkę pietruszki grubo siekamy i posypujemy nią obficie wołowinę z warzywami. Podajemy z bułkami lub chlebem upieczonym z mąki graham.
Czas przygotowania 180 minut. Cena porcji ok. 7,50 złŹródło: Rewia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem
Dania główne
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem
Dania główne
Schab na dziko
Dania główne
Coś fajnego z fileta z kurczaka
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2833
Zapiekanka brokułowa z kurczakiem
Zapiekanki to odświeżająca odmiana od klasycznych dań obiadowych złożonych z...
Odsłon: 1984