Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina z dynią i fasolą"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1895
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1519
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1895
Składniki
Obraną marchewkę, pietruszkę i dynię kroimy w kostkę, a szalotki w pierścienie.
Wołowinę myjemy w zimnej wodzie, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę.
W garnku rozgrzewamy olej, na którym podsmażamy mięso. Oprószamy mąką, dodajemy warzywa, szalotkę i smażymy jeszcze 4-5 minut, ciągle mieszając. Dodajemy pastę z pomidorów, mieszamy. Na koniec wlewamy czerwone wino, bulion, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu ok. dwóch godzin, aż mięso będzie w miarę miękkie.
Fasolę odcedzamy z zalewy i dodajemy do gotującej się wołowiny z warzywami razem z masłem i szczyptą mielonej gałki muszkatołowej. Dusimy jeszcze ok. pół godziny. Na koniec możemy jeszcze doprawić gulasz pieprzem i solą, jeśli tego wymaga.
Umytą natkę pietruszki grubo siekamy i posypujemy nią obficie wołowinę z warzywami. Podajemy z bułkami lub chlebem upieczonym z mąki graham.
Czas przygotowania 180 minut. Cena porcji ok. 7,50 złŹródło: Rewia