Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wyjątkowe sosy do mięs i warzyw z grilla"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 180
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 180
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
Orzechy zmiel lub drobno posiekaj. Połowę śmietanki ubij na sztywno, ubijając – dodawaj po żółtku. Wino zagotuj z połową orzechów oraz pozostałą płynną śmietanką. Do wina dodaj ubitą śmietankę z żółtkami, pod- grzej, ale nie zagotuj. Gdy ostygnie, dopraw i posyp orzechami.Źródło: Świat i Ludzie