Do góry

Dania główne Przepis na:

Wykwintna wątróbka

Wykwintna wątróbka

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5017

Dodano:

Odsłon: 10

Sprawdzony przepis na "Wykwintna wątróbka"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Wykwintna wątróbka

Przygotowanie

  1. Wątróbkę przetnij na pół. Każdą część natnij poziomo nożem tak, aby utworzyła się kieszeń.

  2. Boczek, cebulę i natkę drobno posiekaj. Połącz z bułką tartą i przesmaż na oleju. Gdy masa będzie zimna, dodaj pokrojoną paprykę, jajko oraz śmietanę. Dopraw do smaku.

  3. Napełnij farszem wątróbki, zepnij wykałaczkami i włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

  4. Po 3 kwadransach pieczenia posyp ją solą i natrzyj musztardą. Gdy wątróbka przestygnie, pokrój ją w plastry. Podawaj np. z ziemniaczkami.

  5. Anna Tokarska z Boniewa

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń