Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wykwintna wątróbka"
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 854
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1038
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2076
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 854
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1038
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2076
Składniki
Wątróbkę przetnij na pół. Każdą część natnij poziomo nożem tak, aby utworzyła się kieszeń.
Boczek, cebulę i natkę drobno posiekaj. Połącz z bułką tartą i przesmaż na oleju. Gdy masa będzie zimna, dodaj pokrojoną paprykę, jajko oraz śmietanę. Dopraw do smaku.
Napełnij farszem wątróbki, zepnij wykałaczkami i włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Po 3 kwadransach pieczenia posyp ją solą i natrzyj musztardą. Gdy wątróbka przestygnie, pokrój ją w plastry. Podawaj np. z ziemniaczkami.
<strong>Anna Tokarska z Boniewa</strong>Źródło: Super TV