Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wytrawne gofry"
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Odciśnij nadmiar wody. Skrobię, która się wytrąci, dodaj do ziemniaków, wodę wylej. Dodaj jajko, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, przypraw solą i pieprzem.
Gofrownicę posmaruj oliwą, nakładaj ciasto, piecz około 8-10 minut. Gotowe placki posyp kawałkami sera i grubo mielonym pieprzem. Podawaj z sałatą i rukolą.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień