Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wytrawne gofry"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1436
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1555
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1641
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1414
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1436
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1555
Składniki
Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Odciśnij nadmiar wody. Skrobię, która się wytrąci, dodaj do ziemniaków, wodę wylej. Dodaj jajko, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, przypraw solą i pieprzem.
Gofrownicę posmaruj oliwą, nakładaj ciasto, piecz około 8-10 minut. Gotowe placki posyp kawałkami sera i grubo mielonym pieprzem. Podawaj z sałatą i rukolą.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień