Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wytrawne gofry"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5384
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5384
Składniki
Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Odciśnij nadmiar wody. Skrobię, która się wytrąci, dodaj do ziemniaków, wodę wylej. Dodaj jajko, mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, przypraw solą i pieprzem.
Gofrownicę posmaruj oliwą, nakładaj ciasto, piecz około 8-10 minut. Gotowe placki posyp kawałkami sera i grubo mielonym pieprzem. Podawaj z sałatą i rukolą.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień