Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 501
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2412
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4561
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1642
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 501
Składniki
na ciasto wymieszaj i zagnieć. Wylep nim dno i boki tortownicy.
Poszatkowaną kapustę włóż do garnka, dodaj masło, podlej odrobiną wody.Duś kilka minut, po czym dodaj drobno posiekany koperek, majeranek i tymianek.Przypraw solą i pieprzem.
Mięso połącz z dwoma jajkami oraz posiekaną cebulą z czosnkiem. Przypraw i podsmaż z pieczarkami.
Na podpieczony spód wyłóż kolejno kapustę oraz mięso z grzybami.
Zalej całość zmiksowanymi i przyprawionymi jajkami połączonymi ze śmietaną. Na wierzchu rozłóż plastry wędzonego boczku.
Wstaw tort do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C i piecz 40 minut.
Czas przygotowania: 80 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: trudny.Źródło: Telemax