Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledż to ryba niepozorna, ale o bogatym smaku. MA wiele witamin. Nadaje się nie tylko do przystawki,ale do dań głównych:) Życzę smacznego!!:)
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 13
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 38
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 13
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 38
Składniki
Śledzie odfiletować,opłukać,oprószyć przyprawami. Kabaczek umyc, pokroić na grube plastry. Paprykę umyć,pokroić na kawałki. Na blasze lub w naczyniu do pieczenia ułożyć część plastrów kabaczka, na nich zwinięte filety śledziowe. Przykryć pozostałymi plastrami kabaczka, papryką, cebulą i posypać oliwakami. Oprószyć przyprawami, skropić olejem i zapiekać ok. 25 minut w 190oC