Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka królewska z mięsem"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10519
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4528
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10519
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336836
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4528
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424282
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj sól i pieprz. Masło rozpuść i odstaw do ostygnięcia. Mleko wymieszaj z wodą i roztrzepanym jajkiem. Zmiksuj z masłem i z mąką. Ciasto odstaw na 30 minut.
Na dobrze rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju i rozprowadź go pędzelkiem. Wlej na środek porcję ciasta, rozlej je po całej patelni i smaż z obu stron na średnio rumiano.
Szpinak umyj, porwij. Mięso pokrój w słupki, wymieszaj ze szpinakiem. Śmietanę połącz z jajkiem i przyprawami, a potem z mięsem. Na każdy naleśnik połóż porcję farszu. Zwiń.
Zwinięte naleśniki ułóż w naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem. Polej śmietaną wymieszaną z mąką i z tartym serem. Dopraw papryką. Zapiekaj ok. 30 min w 170°C.Źródło: Naj