Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka królewska z mięsem"
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 14
Pełna warzyw zupa z koprem włoskim, kaszą bulgur i dużą ilością koperku. Kope...
Odsłon: 23
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 29
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 145
Przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne risotto z suszonymi grzybami, boczk...
Odsłon: 14
Pełna warzyw zupa z koprem włoskim, kaszą bulgur i dużą ilością koperku. Kope...
Odsłon: 23
Piękna sałatka pełna smaku i kolorów. Pieczona dynia, suszone pomidory, grana...
Odsłon: 29
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 145
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj sól i pieprz. Masło rozpuść i odstaw do ostygnięcia. Mleko wymieszaj z wodą i roztrzepanym jajkiem. Zmiksuj z masłem i z mąką. Ciasto odstaw na 30 minut.
Na dobrze rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju i rozprowadź go pędzelkiem. Wlej na środek porcję ciasta, rozlej je po całej patelni i smaż z obu stron na średnio rumiano.
Szpinak umyj, porwij. Mięso pokrój w słupki, wymieszaj ze szpinakiem. Śmietanę połącz z jajkiem i przyprawami, a potem z mięsem. Na każdy naleśnik połóż porcję farszu. Zwiń.
Zwinięte naleśniki ułóż w naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem. Polej śmietaną wymieszaną z mąką i z tartym serem. Dopraw papryką. Zapiekaj ok. 30 min w 170°C.Źródło: Naj