Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka królewska z mięsem"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3918
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415164
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2483
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3918
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415164
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2483
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj sól i pieprz. Masło rozpuść i odstaw do ostygnięcia. Mleko wymieszaj z wodą i roztrzepanym jajkiem. Zmiksuj z masłem i z mąką. Ciasto odstaw na 30 minut.
Na dobrze rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju i rozprowadź go pędzelkiem. Wlej na środek porcję ciasta, rozlej je po całej patelni i smaż z obu stron na średnio rumiano.
Szpinak umyj, porwij. Mięso pokrój w słupki, wymieszaj ze szpinakiem. Śmietanę połącz z jajkiem i przyprawami, a potem z mięsem. Na każdy naleśnik połóż porcję farszu. Zwiń.
Zwinięte naleśniki ułóż w naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem. Polej śmietaną wymieszaną z mąką i z tartym serem. Dopraw papryką. Zapiekaj ok. 30 min w 170°C.Źródło: Naj