Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowana przepisem Mirabelki na makaron z sosem brokułowym, postanowiłam trochę poeksperymentować. Efekt przeszedł moje oczekiwania...
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11797
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1284
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12439
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3346
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11797
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1284
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12439
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3346
Składniki
Wędzonkę pokroić i lekko podprażyć na suchej patelni, pieczarki obrać pokroić na mniejsze cząstki, podsmażyć także na suchej patelni, brokuły obgotować podzielić na mniejsze cząstki. Wszystkie składniki wrzucić do garnka. W filiżance gorącej wody rozprowadzić kostkę rosołową, przelać na patelnie i dodać serek topiony. Rozpuścić na wolnym ogniu i dolać do brokuł z pieczarkami. Dolać jeszcze jedną filiżankę wody i pogotować ok 10-15 minut. Doprawić do smaku białym pieprzem. Ostrożnie z solą bo wędzonka i kostka rosołowa już są słone same w sobie.
Makaron ugotować al dente. Połączyć dokładnie z naszym sosem. Naczynie żaroodporne wysmarować lekko masłem lub margaryna żeby makaron nie przywarł. Wyłożyć makaron z sosem, przykryć folia aluminiową, zapiekać ok 20-25 minut w piekarniku (180 stopni). Zdjąć folię posypać żółtym serem i zapiekać jeszcze 10 minut. Podawać z zielona sałata lub polane ketchupem. SMACZNEGO