Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowana przepisem Mirabelki na makaron z sosem brokułowym, postanowiłam trochę poeksperymentować. Efekt przeszedł moje oczekiwania...
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Składniki
Wędzonkę pokroić i lekko podprażyć na suchej patelni, pieczarki obrać pokroić na mniejsze cząstki, podsmażyć także na suchej patelni, brokuły obgotować podzielić na mniejsze cząstki. Wszystkie składniki wrzucić do garnka. W filiżance gorącej wody rozprowadzić kostkę rosołową, przelać na patelnie i dodać serek topiony. Rozpuścić na wolnym ogniu i dolać do brokuł z pieczarkami. Dolać jeszcze jedną filiżankę wody i pogotować ok 10-15 minut. Doprawić do smaku białym pieprzem. Ostrożnie z solą bo wędzonka i kostka rosołowa już są słone same w sobie.
Makaron ugotować al dente. Połączyć dokładnie z naszym sosem. Naczynie żaroodporne wysmarować lekko masłem lub margaryna żeby makaron nie przywarł. Wyłożyć makaron z sosem, przykryć folia aluminiową, zapiekać ok 20-25 minut w piekarniku (180 stopni). Zdjąć folię posypać żółtym serem i zapiekać jeszcze 10 minut. Podawać z zielona sałata lub polane ketchupem. SMACZNEGO