Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryżowa zapiekanka na ciepłą kolację w długi zimowy wieczór.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10803
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3463
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2513
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10803
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3463
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2513
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Pokrojone na ćwiartki pieczarki i posiekaną cebulę podsmażyć na łyżce masła. Wędzony boczek i paprykę konserwową pokroić w kostkę, groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko wymieszać z ugotowanym ryżem, przyprawić solą, pieprzem, ostrą i łagodną papryką – powinno być raczej pikantne. Wysmarowane masłem naczynie żaroodporne wypełnić masą ryżową, posypać startym żółtym serem, wstawić na 10 minut do piekarnika, albo do kuchenki mikrofalowej. Zapiekać dopóki ser się nie rozpuści. Na talerzu udekorować ketchupem, można posypać posiekanym szczypiorkiem jeśli ktoś lubi. Smacznego !