Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryżowa zapiekanka na ciepłą kolację w długi zimowy wieczór.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3165
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422245
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2289
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3165
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422245
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2289
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Pokrojone na ćwiartki pieczarki i posiekaną cebulę podsmażyć na łyżce masła. Wędzony boczek i paprykę konserwową pokroić w kostkę, groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko wymieszać z ugotowanym ryżem, przyprawić solą, pieprzem, ostrą i łagodną papryką – powinno być raczej pikantne. Wysmarowane masłem naczynie żaroodporne wypełnić masą ryżową, posypać startym żółtym serem, wstawić na 10 minut do piekarnika, albo do kuchenki mikrofalowej. Zapiekać dopóki ser się nie rozpuści. Na talerzu udekorować ketchupem, można posypać posiekanym szczypiorkiem jeśli ktoś lubi. Smacznego !