Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryżowa zapiekanka na ciepłą kolację w długi zimowy wieczór.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95919
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5730
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95919
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5730
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Składniki
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Pokrojone na ćwiartki pieczarki i posiekaną cebulę podsmażyć na łyżce masła. Wędzony boczek i paprykę konserwową pokroić w kostkę, groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystko wymieszać z ugotowanym ryżem, przyprawić solą, pieprzem, ostrą i łagodną papryką – powinno być raczej pikantne. Wysmarowane masłem naczynie żaroodporne wypełnić masą ryżową, posypać startym żółtym serem, wstawić na 10 minut do piekarnika, albo do kuchenki mikrofalowej. Zapiekać dopóki ser się nie rozpuści. Na talerzu udekorować ketchupem, można posypać posiekanym szczypiorkiem jeśli ktoś lubi. Smacznego !