Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z cukinii i szynki"
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5921
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1384
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12728
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5921
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1384
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12728
Składniki
Cukinie umyj, pokrój w cienkie plasterki. Obierz czosnek i drobno posiekaj. Szynkę pokrój.
Oliwę rozgrzej na patelni. Wrzuć cukinie i smaż mniej więcej 10 minut. Dodaj czosnek, dopraw. Zdejmij z ognia i posyp posiekaną bazylią.
Wymieszaj tarty ser, masło, bułkę i mąkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. W naczyniu do zapiekania ułóż warstwę cukinii i szynki, posyp kruszonką. Piecz ok. 45 minut w temperaturze ok. 180 st. C.
<strong>4 porcje, 300 kcal, pieczenie: 45 minut, ok. 5 zł za porcję</strong>Źródło: Olivia