Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kaszanką i jabłkami"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4368
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11865
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5582
Składniki
Cebulę posiekaj. Zeszklij na tłuszczu. Dodaj kaszankę (bez skóry) i smaż na mocnym ogniu, stale mieszając. Dołóż koncentrat, ketchup, musztardę i miód. Po chwili przypraw masę solą, czarnym pieprzem, chili, tabasco i majerankiem.
Z jabłek odkrój czapeczki i wydrąż środki. Napełnij je przygotowanym farszem.
Formę żaroodporną nasmaruj tłuszczem. Ustaw w niej przygotowane owoce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Piecz potrawę 10-15 minut. Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przygotowaniu.Źródło: Kurier TV