Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 268
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3122
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3558
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29128
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 268
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 3122
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1841
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3558
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 29128
Składniki
Kaszę przesypać na sitko, dokładnie opłukać. Następnie umieścić w garnku, zalać 3 szklankami gorącej wody, posolić i gotować na wolnym ogniu, aż kasza pochłonie cały płyn. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na chrupko. Cebulę pociąć w kostkę i podsmażyć na połowie masła. Połączyć z twarogiem, całość wymieszać z połową śmietany. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem oraz papryką. Kaszę wymieszać ze skwarkami. Na spodzie naczynia rozsmarować połowę kaszy, przykryć warstwą twarogu, wyłożyć resztę kaszy. Na wierzch wylać pozostałą śmietanę. Piec około 30 minut w temp. 180°C.