Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1127
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9813
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Składniki
Kaszę przesypać na sitko, dokładnie opłukać. Następnie umieścić w garnku, zalać 3 szklankami gorącej wody, posolić i gotować na wolnym ogniu, aż kasza pochłonie cały płyn. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na chrupko. Cebulę pociąć w kostkę i podsmażyć na połowie masła. Połączyć z twarogiem, całość wymieszać z połową śmietany. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem oraz papryką. Kaszę wymieszać ze skwarkami. Na spodzie naczynia rozsmarować połowę kaszy, przykryć warstwą twarogu, wyłożyć resztę kaszy. Na wierzch wylać pozostałą śmietanę. Piec około 30 minut w temp. 180°C.