Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 135
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 249
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 2693
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 135
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 249
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 2693
Składniki
Kaszę przesypać na sitko, dokładnie opłukać. Następnie umieścić w garnku, zalać 3 szklankami gorącej wody, posolić i gotować na wolnym ogniu, aż kasza pochłonie cały płyn. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na chrupko. Cebulę pociąć w kostkę i podsmażyć na połowie masła. Połączyć z twarogiem, całość wymieszać z połową śmietany. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem oraz papryką. Kaszę wymieszać ze skwarkami. Na spodzie naczynia rozsmarować połowę kaszy, przykryć warstwą twarogu, wyłożyć resztę kaszy. Na wierzch wylać pozostałą śmietanę. Piec około 30 minut w temp. 180°C.