Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4927
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4927
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Kaszę przesypać na sitko, dokładnie opłukać. Następnie umieścić w garnku, zalać 3 szklankami gorącej wody, posolić i gotować na wolnym ogniu, aż kasza pochłonie cały płyn. Boczek pokroić w kostkę, usmażyć na chrupko. Cebulę pociąć w kostkę i podsmażyć na połowie masła. Połączyć z twarogiem, całość wymieszać z połową śmietany. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem oraz papryką. Kaszę wymieszać ze skwarkami. Na spodzie naczynia rozsmarować połowę kaszy, przykryć warstwą twarogu, wyłożyć resztę kaszy. Na wierzch wylać pozostałą śmietanę. Piec około 30 minut w temp. 180°C.