Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11890
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5592
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 169
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11890
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5592
Składniki
Przygotowac pory,unyc i pokroic na skos na 2-3centymetrowe kawalki.Kawalki pora wsypac na sitko,splukac zimną wodą i odstawic do odsączenia.Umyc paprykę,wykroic szypulkę i paski,miązsz pokroic w drobną kostke.Warzywa gotowac ok 8 minut w wywarze z miesa,odcedzic,wywar odstawic w osobnym naczyniu.Kielbaski wlozyc do miski zalac wrzącą wodą,odczekac 5-8 minut,nastepnie wyjąc.Kielbaski nastepnie polozyc na bibule kuchennej i dokladnie wytrzec.Pokroic na skos w niezbyt grube plastry.W malym garnku roztopic maslo,wsypac mąke,przysmazyc.Zalac wywarem z warzyw,ugotowac gesty sos.Utrzec ser i wsypac do sosu,nie dopuscic do zagotowania.Forme do zapiekanek wylozyc jedną warstwą pora,posypac polową papryki i zalac polową sosu.Reszte pora i kawalki kielbasy ulozyc dachowkowo na wierzchu.Zalac resztą sosu,dokladnie rozprowadzic na calej powierzchni zapiekanki.Piec okolo 20 min.w piekarniku nagrzanym uprzednio do temperatury 200 stopni,nastepnie zapiekac bez pokrywki jeszcze okolo 10 minut w temperaturze 225 stopni.Podawac z chrupiącym chlebem.