Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14028
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15878
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6418
Składniki
Przygotowac pory,unyc i pokroic na skos na 2-3centymetrowe kawalki.Kawalki pora wsypac na sitko,splukac zimną wodą i odstawic do odsączenia.Umyc paprykę,wykroic szypulkę i paski,miązsz pokroic w drobną kostke.Warzywa gotowac ok 8 minut w wywarze z miesa,odcedzic,wywar odstawic w osobnym naczyniu.Kielbaski wlozyc do miski zalac wrzącą wodą,odczekac 5-8 minut,nastepnie wyjąc.Kielbaski nastepnie polozyc na bibule kuchennej i dokladnie wytrzec.Pokroic na skos w niezbyt grube plastry.W malym garnku roztopic maslo,wsypac mąke,przysmazyc.Zalac wywarem z warzyw,ugotowac gesty sos.Utrzec ser i wsypac do sosu,nie dopuscic do zagotowania.Forme do zapiekanek wylozyc jedną warstwą pora,posypac polową papryki i zalac polową sosu.Reszte pora i kawalki kielbasy ulozyc dachowkowo na wierzchu.Zalac resztą sosu,dokladnie rozprowadzic na calej powierzchni zapiekanki.Piec okolo 20 min.w piekarniku nagrzanym uprzednio do temperatury 200 stopni,nastepnie zapiekac bez pokrywki jeszcze okolo 10 minut w temperaturze 225 stopni.Podawac z chrupiącym chlebem.