Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1173
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 211
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1173
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 211
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2229
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4281
Składniki
Kiełbasę i boczek smażymy na patelni, odkładamy na talerz
Na tłuszczu z wędliny smażymy 3 cebule na złoto, obsypujemy mąką i obsmażamy
Dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany z kilkoma łyżkami wody, zagotowujemy
Dodajemy wędlinę oraz czosnek, sól, pieprz i śmietanę, zagotowujemy
Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ugotowany ryż, na to sos, układamy resztę cebul pokrojonych w plastry i obsypujemy żółtym serem
Zapiekamy wszystko przez 10-15 min. w piekarniku