Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie nie jest drogie ale smaczne :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8189
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8189
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1179
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Na patelnię wrzucamy pokrojoną cebulę i czekamy az sie zezłoci. Nastepnie dodajemy czosnek i chwile dusimy razem.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, cukier i reszte przypraw. Dusimy wszystko około 2min.
Wlewamy rosół i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy ziemniaki pokrojone w krążki około 5mm grubości. Gotujemy wszystko jeszcze około 10min.
Przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego. na wierzch kładziemy plastry pomidora.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 220 stopni na około20min. Zapiekanka dobrze smakuje z grilowaną rybą lub grilowanym mięsem.