Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekany kurczak"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4540
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34319
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2029
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113720
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4540
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34319
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2029
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113720
Składniki
Ziemniaki (wybierz małe sztuki) wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, pozostaw w łupinkach. Wrzuć na osolony wrzątek i gotuj ok. 15 minut. Odcedź.
Piersi kurczaka podziel na 4 kotlety, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Z obu stron oprósz solą oraz pieprzem. Obsmaż na 1-2 łyżkach rozgrzanego oleju. Przełóż na blachę do pieczenia.
Pomidorki koktajlowe opłucz. Pieczarki umyj, odkrój końce ogonków. Dymki oczyść. Przygotowane pokrój w plasterki. Porozkładaj na kotletach drobiowych. Na wierzchu ułóż płatki zimnego masła oraz grubo starty ser mozzarella.
Ziemniaki przekrój na połówki, ułóż obok kotletów. Posyp ziołami (np. rozmarynem). Całość zapiekaj 10 minut w temp. 200 stopni.Źródło: Świat kobiety