Do góry

Dania główne Przepis na:

Zapiekany łosoś

Zapiekany łosoś

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 1915

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Zapiekany łosoś"

Składniki

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 4 kawałki wyfiletowanego łososia, halibuta lub soli
  • 1 cytryna
  • 1 pęczek koperku
  • wiórki masła
  • 200 g śmietany 18-proc
  • sos sojowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zapiekany łosoś

Przygotowanie

  1. Na dno naczynia żaroodpornego wlej kroplę oliwy, ułóż kawałki ryby, posyp je czerwonym pieprzem, obficie skrop cytryną i posyp grubo krojonym koperkiem. Wstaw rybę do nagrzanego piekarnika.

  2. Piecz 30 minut w temperaturze 200 stopni. Na koniec polej rybę śmietaną wymieszaną z sosem sojowym. Śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym.

  3. Ryby się nie soli, bo sos sojowy jest słony. Na wierzch połóż wiórki masła. Podawaj z białym winem. Smacznego!

    Źródło: Show

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń