Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijańce z kabanosem"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1345
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 274
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1345
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 274
Składniki
Mięso rozbij tłuczkiem na cienkie plasterki, oprósz pieprzem i posmaruj cienko musztardą wymieszaną z sosem sojowym. Posyp rozmarynem i pieprzem. Ogórki przekrój wzdłuż na połowy.
Na każdym płacie mięsa ułóż po połówce ogórka i jednym kawałku kabanosa. Zwiń w ciasne roladki i obwiąż sznurkiem lub zepnij wykałaczką. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i obsmaż zrazy.
Wlej gorący bulion i wrzuć czosnek. Duś ok. 50 minut. Śmietanę połącz z mąką, rozmieszaj z sosem z duszenia, dopraw papryką. Podawaj z podsmażonymi plastrami ziemniaków i warzywami.Źródło: Naj