Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zawijańce z kabanosem"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 154
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 154
Składniki
Mięso rozbij tłuczkiem na cienkie plasterki, oprósz pieprzem i posmaruj cienko musztardą wymieszaną z sosem sojowym. Posyp rozmarynem i pieprzem. Ogórki przekrój wzdłuż na połowy.
Na każdym płacie mięsa ułóż po połówce ogórka i jednym kawałku kabanosa. Zwiń w ciasne roladki i obwiąż sznurkiem lub zepnij wykałaczką. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i obsmaż zrazy.
Wlej gorący bulion i wrzuć czosnek. Duś ok. 50 minut. Śmietanę połącz z mąką, rozmieszaj z sosem z duszenia, dopraw papryką. Podawaj z podsmażonymi plastrami ziemniaków i warzywami.Źródło: Naj