Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijańce z nutą cynamonową"
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 205
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2535
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 204
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 226
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 205
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2535
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 204
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 226
Składniki
55 min • Porcja 150 kcal • Koszt porcji 1,80 zł • Przepis na 8 porcji.
Filety opłukuję, przecinam wzdłuż na pół i lekko rozbijam tłuczkiem. Następnie posypuję solą, pieprzem oraz cynamonem.
Na każdym kawałku mięsa układam 2 połówki śliwek, zwijam mięso w ruloniki i spinam wykałaczkami.
Zawijańce obtaczam w mące i obsmażam na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Zalewam bulionem z kostki drobiowej rozpuszczonej w 1/2 szkl. ciepłej wody.
Duszę zawijańce na wolnym ogniu 20-25 min, aż mięso będzie miękkie.Źródło: Kobieta i życie