Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijańce z nutą cynamonową"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119413
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8983
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119413
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8983
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3227
Składniki
55 min • Porcja 150 kcal • Koszt porcji 1,80 zł • Przepis na 8 porcji.
Filety opłukuję, przecinam wzdłuż na pół i lekko rozbijam tłuczkiem. Następnie posypuję solą, pieprzem oraz cynamonem.
Na każdym kawałku mięsa układam 2 połówki śliwek, zwijam mięso w ruloniki i spinam wykałaczkami.
Zawijańce obtaczam w mące i obsmażam na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Zalewam bulionem z kostki drobiowej rozpuszczonej w 1/2 szkl. ciepłej wody.
Duszę zawijańce na wolnym ogniu 20-25 min, aż mięso będzie miękkie.Źródło: Kobieta i życie