Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijańce z nutą cynamonową"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1786
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1521
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1913
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1786
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1521
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1913
Składniki
55 min • Porcja 150 kcal • Koszt porcji 1,80 zł • Przepis na 8 porcji.
Filety opłukuję, przecinam wzdłuż na pół i lekko rozbijam tłuczkiem. Następnie posypuję solą, pieprzem oraz cynamonem.
Na każdym kawałku mięsa układam 2 połówki śliwek, zwijam mięso w ruloniki i spinam wykałaczkami.
Zawijańce obtaczam w mące i obsmażam na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Zalewam bulionem z kostki drobiowej rozpuszczonej w 1/2 szkl. ciepłej wody.
Duszę zawijańce na wolnym ogniu 20-25 min, aż mięso będzie miękkie.Źródło: Kobieta i życie