Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijaski z cukinią"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Pierś z kurczaka przekrój na filety, pokrój w paski. Zbij tłuczkiem. Wymieszaj olej, ocet balsamiczny, musztardę, rozgniecione ząbki czosnku, zioła prowansalskie, sól, pieprz i papryki w proszku. Nasmaruj mięso marynatą i odstaw.
Cukinię, paprykę i cebulę pokrój w plastry. Układaj na każdym pasku kurczaka i zawiń przy pomocy wykałaczek. Obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju, podlej szklanką wody i duś pod przykryciem około godziny.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień