Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijaski z cukinią"
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 72
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1193
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 190
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 72
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1193
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 190
Składniki
Pierś z kurczaka przekrój na filety, pokrój w paski. Zbij tłuczkiem. Wymieszaj olej, ocet balsamiczny, musztardę, rozgniecione ząbki czosnku, zioła prowansalskie, sól, pieprz i papryki w proszku. Nasmaruj mięso marynatą i odstaw.
Cukinię, paprykę i cebulę pokrój w plastry. Układaj na każdym pasku kurczaka i zawiń przy pomocy wykałaczek. Obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju, podlej szklanką wody i duś pod przykryciem około godziny.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień