Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijaski z cukinią"
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 123
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 853
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 511
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 531
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 123
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 853
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 511
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 531
Składniki
Pierś z kurczaka przekrój na filety, pokrój w paski. Zbij tłuczkiem. Wymieszaj olej, ocet balsamiczny, musztardę, rozgniecione ząbki czosnku, zioła prowansalskie, sól, pieprz i papryki w proszku. Nasmaruj mięso marynatą i odstaw.
Cukinię, paprykę i cebulę pokrój w plastry. Układaj na każdym pasku kurczaka i zawiń przy pomocy wykałaczek. Obsmaż w garnku na rozgrzanym oleju, podlej szklanką wody i duś pod przykryciem około godziny.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień