Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijaski z parówek"
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 17
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7113
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154861
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1049
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 483
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 17
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7113
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154861
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1049
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 483
Składniki
Parówki zawiń w boczek. Mąkę wymieszaj z solą i curry. Cebulę pokrój w drobną kostkę, połącz z mąką, odstaw na 10 minut. Sitkiem odsiej mąkę. Cebulkę podsmaż na rozgrzanym oleju. Smaż ją na małym ogniu, mieszając. Gotową wyłóż na ręcznik papierowy, by osączyć nadmiar tłuszczu.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, układaj zawijaski, posyp startym parmezanem. Piecz kwadrans. Przed podaniem posyp paróweczki cebulką.
Zawijaski możesz podawać z sosem, który przygotujesz, łącząc majonez, musztardę, miód, jogurt naturalny, sok z cytryny i ulubione przyprawy.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień