Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijaski z parówek"
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 208
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 349
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 208
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 349
Składniki
Parówki zawiń w boczek. Mąkę wymieszaj z solą i curry. Cebulę pokrój w drobną kostkę, połącz z mąką, odstaw na 10 minut. Sitkiem odsiej mąkę. Cebulkę podsmaż na rozgrzanym oleju. Smaż ją na małym ogniu, mieszając. Gotową wyłóż na ręcznik papierowy, by osączyć nadmiar tłuszczu.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, układaj zawijaski, posyp startym parmezanem. Piecz kwadrans. Przed podaniem posyp paróweczki cebulką.
Zawijaski możesz podawać z sosem, który przygotujesz, łącząc majonez, musztardę, miód, jogurt naturalny, sok z cytryny i ulubione przyprawy.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień