Sprawdzony przepis na "Zawijaski z parówek"
Zawijaski z parówek
Składniki
- 16 miniparóweczek
- 16 plastrów boczku wędzonego
- cebula
- łyżka mąki
- 5 dag tartego parmezanu
- olej
- szczypta curry
- sól
- pieprz
Składniki
- 16 miniparóweczek
- 16 plastrów boczku wędzonego
- cebula
- łyżka mąki
- 5 dag tartego parmezanu
- olej
- szczypta curry
- sól
- pieprz

Etapy przygotowania
Parówki zawiń w boczek. Mąkę wymieszaj z solą i curry. Cebulę pokrój w drobną kostkę, połącz z mąką, odstaw na 10 minut. Sitkiem odsiej mąkę. Cebulkę podsmaż na rozgrzanym oleju. Smaż ją na małym ogniu, mieszając. Gotową wyłóż na ręcznik papierowy, by osączyć nadmiar tłuszczu.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, układaj zawijaski, posyp startym parmezanem. Piecz kwadrans. Przed podaniem posyp paróweczki cebulką.
Zawijaski możesz podawać z sosem, który przygotujesz, łącząc majonez, musztardę, miód, jogurt naturalny, sok z cytryny i ulubione przyprawy.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 3305

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 149
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Przyprawy
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 3305

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 149


Składniki
- 16 miniparóweczek
- 16 plastrów boczku wędzonego
- cebula
- łyżka mąki
- 5 dag tartego parmezanu
- olej
- szczypta curry
- sól
- pieprz
Parówki zawiń w boczek. Mąkę wymieszaj z solą i curry. Cebulę pokrój w drobną kostkę, połącz z mąką, odstaw na 10 minut. Sitkiem odsiej mąkę. Cebulkę podsmaż na rozgrzanym oleju. Smaż ją na małym ogniu, mieszając. Gotową wyłóż na ręcznik papierowy, by osączyć nadmiar tłuszczu.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, układaj zawijaski, posyp startym parmezanem. Piecz kwadrans. Przed podaniem posyp paróweczki cebulką.
Zawijaski możesz podawać z sosem, który przygotujesz, łącząc majonez, musztardę, miód, jogurt naturalny, sok z cytryny i ulubione przyprawy.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień