Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka marynowane z chili i tymiankiem"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 532
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10809
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13479
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 532
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10809
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13479
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Składniki
Żeberka płuczemy, suszymy i kroimy na jednakowe porcje.
Z papryczek chili wydrążamy gniazda nasienne, myjemy i drobno siekamy. Wlewamy zimną wodę do garnka, dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet winny, chili i tymianek. Do zalewy wkładamy żeberka i gotujemy 60 do 70 minut, aż mięso będzie lekko odchodzić od kości. Ugotowane żeberka wyjmujemy i schładzamy.
Z ketchupu, musztardy, oleju, soli, pieprzu i szczypty mielonej papryki chili mieszamy w misie marynatę.
Żeberka obtaczamy w marynacie, układamy na rozgrzanym grillu ogrodowym i pieczemy 15 minut, często przewracając.Źródło: Rewia