Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka marynowane z chili i tymiankiem"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 693
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 693
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 51
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Żeberka płuczemy, suszymy i kroimy na jednakowe porcje.
Z papryczek chili wydrążamy gniazda nasienne, myjemy i drobno siekamy. Wlewamy zimną wodę do garnka, dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet winny, chili i tymianek. Do zalewy wkładamy żeberka i gotujemy 60 do 70 minut, aż mięso będzie lekko odchodzić od kości. Ugotowane żeberka wyjmujemy i schładzamy.
Z ketchupu, musztardy, oleju, soli, pieprzu i szczypty mielonej papryki chili mieszamy w misie marynatę.
Żeberka obtaczamy w marynacie, układamy na rozgrzanym grillu ogrodowym i pieczemy 15 minut, często przewracając.Źródło: Rewia