Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka marynowane z chili i tymiankiem"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 357
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 387
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1462
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5683
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 357
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 387
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1462
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5683
Składniki
Żeberka płuczemy, suszymy i kroimy na jednakowe porcje.
Z papryczek chili wydrążamy gniazda nasienne, myjemy i drobno siekamy. Wlewamy zimną wodę do garnka, dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet winny, chili i tymianek. Do zalewy wkładamy żeberka i gotujemy 60 do 70 minut, aż mięso będzie lekko odchodzić od kości. Ugotowane żeberka wyjmujemy i schładzamy.
Z ketchupu, musztardy, oleju, soli, pieprzu i szczypty mielonej papryki chili mieszamy w misie marynatę.
Żeberka obtaczamy w marynacie, układamy na rozgrzanym grillu ogrodowym i pieczemy 15 minut, często przewracając.Źródło: Rewia