Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka marynowane z chili i tymiankiem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97725
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5767
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5773
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97725
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5767
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5773
Składniki
Żeberka płuczemy, suszymy i kroimy na jednakowe porcje.
Z papryczek chili wydrążamy gniazda nasienne, myjemy i drobno siekamy. Wlewamy zimną wodę do garnka, dodajemy sól, pieprz, cukier, ocet winny, chili i tymianek. Do zalewy wkładamy żeberka i gotujemy 60 do 70 minut, aż mięso będzie lekko odchodzić od kości. Ugotowane żeberka wyjmujemy i schładzamy.
Z ketchupu, musztardy, oleju, soli, pieprzu i szczypty mielonej papryki chili mieszamy w misie marynatę.
Żeberka obtaczamy w marynacie, układamy na rozgrzanym grillu ogrodowym i pieczemy 15 minut, często przewracając.Źródło: Rewia