Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka z azjatyckimi przyprawami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Składniki
Żeberka opłukać, osuszyć, posypać solą oraz pieprzem.
Mięso ułożyć na blasze. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni Celsjusza. Piec 35-40 minut. W czasie pieczenia żeberka obrócić.
Miód wymieszać z jedną łyżką keczupu i posmarować mięso około 5 minut przed końcem pieczenia.
Brukiew obrać, opłukać i pokroić w słupki. Por oczyścić, umyć, pokroić w ukośne plasterki.
Pokrojone warzywa wrzucić na rozgrzany olej na woku. Smażyć 5 minut. Posypać cukrem i solą.
Pozostałe 2 łyżki keczupu wymieszać z sosem sojowym. Wlać do warzyw. Dusić 3 minuty. Dodać do smaku sambal oelek.
Ziarenka sezamu zrumienić na patelni bez tłuszczu.
Żeberka oraz warzywa wyłożyć na talerze. Posypać sezamem.
Danie udekorować papryczkami chili. Można też podawać z ryżem.
Czas: ok. 45 minut. Poziom: średni. Promocje: 4, 480 kcal/porcja.Źródło: Tele Tydzień