Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka z purée dyniowym"
Dynia jest bardzo uniwersalnym warzywem, które możemy wykorzystać do zup, far...
Odsłon: 17600
Aby puree z dyni było dla nas dostępne przez całą zimę, należy je pasteryzowa...
Odsłon: 1493
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 29373
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 116
Dzisiaj zapraszam na ciasto, które króluje na polskich stołach niezależnie od...
Odsłon: 51
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 823
To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowan...
Odsłon: 49
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 29373
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 116
Dzisiaj zapraszam na ciasto, które króluje na polskich stołach niezależnie od...
Odsłon: 51
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 823
To najprostsze babeczki na świecie. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowan...
Odsłon: 49
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki. Natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i granulowanym czosnkiem. Przełóż do naczynia i wstaw do lodówki na ok. 60 min.
Do bulionu wrzuć listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego oraz pieprzu, podgrzej. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, obsmaż na nim mięso z każdej strony na rumiano. Przełóż je bulionu. Przykryj i gotuj na średnim ogniu ok. 60 min, aż mięso zmięknie. Dopraw solą oraz pieprzem.
Obrane ziemniaki zalej wodą, gotuj do miękkości. Na ok. 10 min przed końcem gotowania dodaj dynię. Warzywa odcedź (kilka łyżek dyni odłóż). Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, masło oraz jogurt. Rozdrobnij blenderem na gładko. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Cebulę pokrój w talarki i obtocz w mące. Obsmaż na rozgrzanym oleju (ok. 2 łyżki). Na talerzach rozłóż purée, kawałki dyni oraz cebulę wraz z żeberkami. Polej sosem z gotowania mięsa i posyp szczypiorkiem.
80 minut. Porcja: 800 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pzepis na żołądki drobiowe
Dania główne
Smażony ryż.
Dania główne
Rolada gołąbkowa
Dania główne
Obiad- mielone z mizerią i młodymi ziemniakami
Pzepis na żołądki drobiowe
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 11
Smażony ryż.
Dzisiaj polecam bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu smażony ryż, który mo...
Odsłon: 12