Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka z purée dyniowym"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35086
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 360
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 93
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 354
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9153
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35086
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 360
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 93
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 354
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9153
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na mniejsze kawałki. Natrzyj solą, pieprzem, majerankiem i granulowanym czosnkiem. Przełóż do naczynia i wstaw do lodówki na ok. 60 min.
Do bulionu wrzuć listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego oraz pieprzu, podgrzej. Na patelni rozgrzej 3 łyżki oleju, obsmaż na nim mięso z każdej strony na rumiano. Przełóż je bulionu. Przykryj i gotuj na średnim ogniu ok. 60 min, aż mięso zmięknie. Dopraw solą oraz pieprzem.
Obrane ziemniaki zalej wodą, gotuj do miękkości. Na ok. 10 min przed końcem gotowania dodaj dynię. Warzywa odcedź (kilka łyżek dyni odłóż). Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, masło oraz jogurt. Rozdrobnij blenderem na gładko. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Cebulę pokrój w talarki i obtocz w mące. Obsmaż na rozgrzanym oleju (ok. 2 łyżki). Na talerzach rozłóż purée, kawałki dyni oraz cebulę wraz z żeberkami. Polej sosem z gotowania mięsa i posyp szczypiorkiem.
80 minut. Porcja: 800 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie