Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielone koszyczki z cukinii z pistacjami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Obie cukinie starannie umyj, osusz. Wytnij z nich koszyczki (takie jak na zdjęciu), wydrążając miąższ ze środka.
Ser ricotta wymieszaj dokładnie z sosem chrzanowym lub tartym chrzanem oraz z częścią wydrążonych cukinii (bez pesteczek). Dopraw solą i pieprzem, dodaj część skórki cytrynowej. Masę nałóż do przygotowanych cukiniowych koszyczków.
Serek posyp posiekanymi lub zmielonymi pistacjami oraz resztą skórki z cytryny. Skrop oliwą. Możesz dodatkowo udekorować koszyczki listkami ziół, np. mięty, bazylii, melisy – na co masz ochotę. Podawaj jako przystawkę.Źródło: Świat kobiety