Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielone koszyczki z cukinii z pistacjami"
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 170
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 125
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 65
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 170
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 125
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 65
Składniki
Obie cukinie starannie umyj, osusz. Wytnij z nich koszyczki (takie jak na zdjęciu), wydrążając miąższ ze środka.
Ser ricotta wymieszaj dokładnie z sosem chrzanowym lub tartym chrzanem oraz z częścią wydrążonych cukinii (bez pesteczek). Dopraw solą i pieprzem, dodaj część skórki cytrynowej. Masę nałóż do przygotowanych cukiniowych koszyczków.
Serek posyp posiekanymi lub zmielonymi pistacjami oraz resztą skórki z cytryny. Skrop oliwą. Możesz dodatkowo udekorować koszyczki listkami ziół, np. mięty, bazylii, melisy – na co masz ochotę. Podawaj jako przystawkę.Źródło: Świat kobiety