Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielone koszyczki z cukinii z pistacjami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14329
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1667
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16385
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6592
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14329
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1667
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16385
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6592
Składniki
Obie cukinie starannie umyj, osusz. Wytnij z nich koszyczki (takie jak na zdjęciu), wydrążając miąższ ze środka.
Ser ricotta wymieszaj dokładnie z sosem chrzanowym lub tartym chrzanem oraz z częścią wydrążonych cukinii (bez pesteczek). Dopraw solą i pieprzem, dodaj część skórki cytrynowej. Masę nałóż do przygotowanych cukiniowych koszyczków.
Serek posyp posiekanymi lub zmielonymi pistacjami oraz resztą skórki z cytryny. Skrop oliwą. Możesz dodatkowo udekorować koszyczki listkami ziół, np. mięty, bazylii, melisy – na co masz ochotę. Podawaj jako przystawkę.Źródło: Świat kobiety