Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielone ziemniaczane placuszki"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 289
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 498
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3349
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3728
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 289
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 498
Składniki
ok. 40 minut.
Ziemniaki dobrze wyszorować i ugotować do miękkości w posolonej wodzie. Obrać, kiedy będą jeszcze ciepłe. Rozgnieść je w misce, poczekać, aż wystygną.
Brokuł podzielić na różyczki. Gotować około 2 minut w posolonej wodzie. Przelać je zimną wodą i odcedzić na sitku. Drobno posiekać. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i dodać go do ziemniaków razem z przesianą mąką, kaszką i jajkami. Wymieszać, doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i kminkiem. Odstawić na ok. 5 minut.
Na patelni rozgrzać olej. Z masy formować okrągłe placuszki i smażyć je z obu stron do przyrumienienia. Podawać np. ze świeżymi warzywami i pomidorową salsą.Źródło: Życie na gorąco