Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, proste i smaczne.
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5321
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17489
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 615
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5321
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17489
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 615
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy gotujemy do miękkości. Odcedzamy i ugniatamy. Cebulkę obieramy, siekamy i podsmażamy na łyżce oleju. Pieczarki obieramy, kroimy i również smażymy na oleju, studzimy.
Do masy ziemniaczanej dodajemy cebulę i pieczarki wraz z puszczonym przez nie sokiem, wsypujemy oba rodzaje mąki. Wbijamy jajka, dodajemy słodką paprykę, sól, pieprz. Jeśli masa jest za rzadka dosypujemy trochę tartej bułki.
Ser żółty kroimy w słupki. Z masy ziemniaczanej formujemy kotlety, do środka każdego wkładamy słupek sera. Panierujemy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Do tych kotlecików pasuje zarówno ogórek kiszony, surówka, ketchup i tzatziki. Co kto woli:) Smacznego!