Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, proste i smaczne.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1109
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 393
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3282
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 781
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1109
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 393
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3282
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 781
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy gotujemy do miękkości. Odcedzamy i ugniatamy. Cebulkę obieramy, siekamy i podsmażamy na łyżce oleju. Pieczarki obieramy, kroimy i również smażymy na oleju, studzimy.
Do masy ziemniaczanej dodajemy cebulę i pieczarki wraz z puszczonym przez nie sokiem, wsypujemy oba rodzaje mąki. Wbijamy jajka, dodajemy słodką paprykę, sól, pieprz. Jeśli masa jest za rzadka dosypujemy trochę tartej bułki.
Ser żółty kroimy w słupki. Z masy ziemniaczanej formujemy kotlety, do środka każdego wkładamy słupek sera. Panierujemy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Do tych kotlecików pasuje zarówno ogórek kiszony, surówka, ketchup i tzatziki. Co kto woli:) Smacznego!