Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki pod zieloną pierzyną"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7759
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2860
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 566
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7759
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2860
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 566
Składniki
Ziemniaki wyszorować lub oskrobać, podgotować (ok. 15 minut) w osolonym wrzątku, odcedzić.
Natkę pietruszki umyć, oddzielić liście od łodyg, drobno je posiekać.
Czosnek obrać, rozetrzeć, wrzucić na dużą patelnię z rozgrzanym olejem (uważać, by się nie przypalił), dodać ziemniaki, oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków (ok. 1 łyżeczka), posypać natką i parmezanem, dokładnie wymieszać, przykryć.
Gdy parmezan zacznie się rozpuszczać, danie zdjąć z ognia i roz łożyć na talerzach.
Z młodych ziemniaków nie musisz zdzierać dokładnie skórki. Poza tym podpieczona na patelni przyjemnie chrupie.
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium