Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaki pod zieloną pierzyną

Ziemniaki pod zieloną pierzyną

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki pod zieloną pierzyną"

Składniki

  • 1 kg młodych małych ziemniaków
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 10 dag tartego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • sól morska
  • pieprz świeżo mielony
  • przyprawa do ziemniaków
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki wyszorować lub oskrobać, podgotować (ok. 15 minut) w osolonym wrzątku, odcedzić.

  2. Natkę pietruszki umyć, oddzielić liście od łodyg, drobno je posiekać.

  3. Czosnek obrać, rozetrzeć, wrzucić na dużą patelnię z rozgrzanym olejem (uważać, by się nie przypalił), dodać ziemniaki, oprószyć solą, pieprzem, przyprawą do ziemniaków (ok. 1 łyżeczka), posypać natką i parmezanem, dokładnie wymieszać, przykryć.

  4. Gdy parmezan zacznie się rozpuszczać, danie zdjąć z ognia i roz łożyć na talerzach.

  5. Z młodych ziemniaków nie musisz zdzierać dokładnie skórki. Poza tym podpieczona na patelni przyjemnie chrupie.

  6. ok. 25 minut

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń