Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki z szynką i jajkiem sadzonym"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1319
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1306
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 238
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1319
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1306
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 238
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach, odcedź. Cebulę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj masę ziemniaczaną, cebulę, 2 jajka, śmietanę, mąkę pszenną, ziemniaczaną, chilli, słodką paprykę, sól i pieprz.
Na patelni rozgrzej olej, wykładaj łyżką masę. Smaż z każdej strony, aż placuszki będą miały złoty kolor. Przed końcem smażenia rozłóż plastry szynki.
Na drugiej patelni rozgrzej mocno olej. Wbijaj na nią po jednym jajku i smaż pod przykrywką na sadzone. Na plackach z szynką układaj sadzone jajka. Całość dekoruj szczypiorkiem. Podawaj z sałatą polaną sosem winegret. Do placków można wetrzeć połowę cukinii, kabaczka lub dyni.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień