Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziołowe gofry z mięsem i warzywami"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1285
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 116
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1285
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 116
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 51
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Żółtka zmiksuj z ostudzonym masłem. Nie przerywając ucierania, dodaj mąkę, proszek do pieczenia, oregano oraz sól i pieprz do smaku. Do masy wlej jogurt, wsyp starty ser, dokładnie wymieszaj. Z białek ubij pianę. Połącz ją z ciastem. Ostaw na 15 min.
Cebulę obierz, bardzo drobno posiekaj. Dodaj do mięsa mielonego razem z tartą bułką. Przypraw musztardą, solą i pieprzem, dokładnie wyrób jednolitą masę. Uformuj z niej 4 duże płaskie, podłużne kotlety. Sałatę, ogórek i pomidor opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki. Pomidor pokrój na 8 plasterków. Obieraczką do warzyw potnij ogórek w długie, cieniutkie plasterki.
W gofrownicy usmaż z ciasta 8 gofrów. Gotowe lekko przes tudź i ew. oprósz słodką mieloną papryką. Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim z obu stron burgery.
Cztery gofry obłóż sałatą i plastrami pomidora. Posmaruj sosem. Na tym ułóż kotlety, ogórek i przykryj pozostałymi goframi.Źródło: Tina