Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Złociste skrzydełka"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 515
...ale pyszny.
Odsłon: 545
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 30
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 48
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 122
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 16
Polecam.
Odsłon: 515
...ale pyszny.
Odsłon: 545
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 30
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 48
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 122
Składniki
W misce roztrzep jajka, dodaj posiekany czosnek i wrzuć skrzydełka. Starannie je panieruj, obracając. W drugiej misce połącz mąkę z bułką, ziarnami sezamu, solą i wymieszaj.
Skrzydełka obtocz w tak przygotowanej panierce i połóż na blasze na papierze do pieczenia. Wstaw do rozgrzanego piekarnika (180oC) na ok. godzinę. Piecz, aż skrzydełka się zezłocą.Źródło: Świat kobiety