Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne zwłaszcza jeżeli jabłka są twarde o zwartym miąższu (np. ligole lub championy)
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 148
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 43
Lekka woda aromatyzowana malinami, bez smaku cukru.
Odsłon: 33
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 78
Polecam na rodzinny obiad.
Odsłon: 33
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 715
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 148
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 43
Lekka woda aromatyzowana malinami, bez smaku cukru.
Odsłon: 33
Wciąż przepyszny ale lżejszy.
Odsłon: 78
Polecam na rodzinny obiad.
Odsłon: 33
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 715
Składniki
Kotlety myjemy krótko pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety przyprawiamy solą, pieprzem i oprószamy mąką, następnie rumienimy na patelni.
Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w ósemki. Mięso układamy w rondlu na skórkach z jabłek, wlewamy szklankę gorącej wody i dodajemy kostkę rosołową oraz majeranek. Dusimy ok. 50 minut.
Cząstki jabłek skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy cukrem i majerankiem,a następnie obsmażamy na maśle tak, aby pozostały w całości.
Miękkie zrazy układamy na jabłkach. Podajemy z ziemniakami z wody lub z ryżem ugotowanym z odrobiną masła.