Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne zwłaszcza jeżeli jabłka są twarde o zwartym miąższu (np. ligole lub championy)
Kotlety myjemy krótko pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety przyprawiamy solą, pieprzem i oprószamy mąką, następnie rumienimy na patelni.
Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w ósemki. Mięso układamy w rondlu na skórkach z jabłek, wlewamy szklankę gorącej wody i dodajemy kostkę rosołową oraz majeranek. Dusimy ok. 50 minut.
Cząstki jabłek skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy cukrem i majerankiem,a następnie obsmażamy na maśle tak, aby pozostały w całości.
Miękkie zrazy układamy na jabłkach. Podajemy z ziemniakami z wody lub z ryżem ugotowanym z odrobiną masła.
Uwielbiam zrazy, nie tylko wołowe, z wieprzowiny również są pyszne. Smak tych...
Odsłon: 3303
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 346
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1821
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17481
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 489
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 336
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 346
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1821
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17481
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 489
Składniki
Kotlety myjemy krótko pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety przyprawiamy solą, pieprzem i oprószamy mąką, następnie rumienimy na patelni.
Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w ósemki. Mięso układamy w rondlu na skórkach z jabłek, wlewamy szklankę gorącej wody i dodajemy kostkę rosołową oraz majeranek. Dusimy ok. 50 minut.
Cząstki jabłek skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy cukrem i majerankiem,a następnie obsmażamy na maśle tak, aby pozostały w całości.
Miękkie zrazy układamy na jabłkach. Podajemy z ziemniakami z wody lub z ryżem ugotowanym z odrobiną masła.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 167
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 738