Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne zwłaszcza jeżeli jabłka są twarde o zwartym miąższu (np. ligole lub championy)
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 161
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 353
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10851
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 161
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 353
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10851
Składniki
Kotlety myjemy krótko pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety przyprawiamy solą, pieprzem i oprószamy mąką, następnie rumienimy na patelni.
Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w ósemki. Mięso układamy w rondlu na skórkach z jabłek, wlewamy szklankę gorącej wody i dodajemy kostkę rosołową oraz majeranek. Dusimy ok. 50 minut.
Cząstki jabłek skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy cukrem i majerankiem,a następnie obsmażamy na maśle tak, aby pozostały w całości.
Miękkie zrazy układamy na jabłkach. Podajemy z ziemniakami z wody lub z ryżem ugotowanym z odrobiną masła.