Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne zwłaszcza jeżeli jabłka są twarde o zwartym miąższu (np. ligole lub championy)
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5849
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 49
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5849
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 49
Składniki
Kotlety myjemy krótko pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety przyprawiamy solą, pieprzem i oprószamy mąką, następnie rumienimy na patelni.
Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w ósemki. Mięso układamy w rondlu na skórkach z jabłek, wlewamy szklankę gorącej wody i dodajemy kostkę rosołową oraz majeranek. Dusimy ok. 50 minut.
Cząstki jabłek skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy cukrem i majerankiem,a następnie obsmażamy na maśle tak, aby pozostały w całości.
Miękkie zrazy układamy na jabłkach. Podajemy z ziemniakami z wody lub z ryżem ugotowanym z odrobiną masła.