Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne zwłaszcza jeżeli jabłka są twarde o zwartym miąższu (np. ligole lub championy)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1731
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19559
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2065
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1731
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19559
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2065
Składniki
Kotlety myjemy krótko pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety przyprawiamy solą, pieprzem i oprószamy mąką, następnie rumienimy na patelni.
Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w ósemki. Mięso układamy w rondlu na skórkach z jabłek, wlewamy szklankę gorącej wody i dodajemy kostkę rosołową oraz majeranek. Dusimy ok. 50 minut.
Cząstki jabłek skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy cukrem i majerankiem,a następnie obsmażamy na maśle tak, aby pozostały w całości.
Miękkie zrazy układamy na jabłkach. Podajemy z ziemniakami z wody lub z ryżem ugotowanym z odrobiną masła.